header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Trimhockey & Fithockey

Naast de reguliere teams en hockeycompetitie worden binnen Pelikaan nog twee recreatieve varianten beoefend, te weten Trimhockey en Fithockey 

Trimhockey

Trimhockey is bedoeld voor volwassenen die het leuk vinden om op een recreatieve manier iedere week te hockeyen. Onder leiding van een deskundige trainer worden allerlei trainingsoefeningen gedaan en de training wordt natuurlijk afgesloten met een partijtje. De trainingen zijn geschikt voor beginners en gevorderden.

Belangstellenden kunnen altijd een paar keer meedoen om te kijken of het bevalt, daarna moet men lid worden van de vereniging.

Trimhockey is voor zowel de dames als de heren op donderdagavond van 20:30 tot 22:00 uur. Daarna is het clubhuis open en kan er nog een drankje worden genuttigd. 

Fithockey 

   


KBO Roosendaal en hockeyvereniging de Pelikaan hebben gezamenlijk fithockey 
geïntroduceerd als nieuwe activiteit bij HC de Pelikaan.

Fithockey is dé teamsport bij uitstek voor ouderen die nog gezellig en gezond willen sporten in de buitenlucht. In vergelijking met veel ander spelaanbod voor de ouder wordende mens, heeft fithockey een aantal grote voordelen.

Veilig
De knots vervangt de stick, maar daardoor wordt het spel juist heel veilig. De harde bal is vervangen door een zachte bal met een grotere omvang. In een team (mannen, vrouwen of mixed) wordt er gespeeld met een knots en een zachte bal. Hierdoor 
is het een veilige sport voor ouderen en is hockeyervaring niet nodig. De spelregels zijn eenvoudig en voor iedereen snel te begrijpen.

Buiten
Fithockey wordt op een normaal kunstgrasveld gespeeld. Weg van de bedompte zaaltjes, lekker in de frisse buitenlucht. 
In de praktijk blijkt het aantal dagen in het jaar, dat niet buiten kan worden gespeeld bijzonder klein te zijn. Fithockey zal op een doordeweekse ochtend gespeeld worden.

Zachte ondergrond
Kunstgrasvelden hebben een zachte ondergrond, niet in vergelijking tot natuurgras, maar wel in vergelijking met de binnenaccommodaties. Vallen is er in normale gevallen niet bij. De ondergrond kunstgras voldoet uitstekend voor de doelgroep.

Doseren van de inspanning
De aard van het spel maakt het mogelijk om iedereen te laten spelen naar de eigenmogelijkheden. Men kan dus bij te grote inspanning even "een stapje terugdoen”. In de praktijk blijkt dat alle fitshockeyers er na verloop van tijd op vooruit gaan en weer veel meer kunnen dan voorheen.

Sociaal
Doordat het een teamsport is, biedt Fithockey veel gezelligheid en nieuwe contacten.
Belangrijk is dat fithockey het gehele jaar gespeeld kan worden, ook in de vakantieperiode bijvoorbeeld. 
Pelikaan beschikt over een gezellig clubhuis waar na afloop met alle deelnemers iets gedronken kan worden.
Een leuk filmpje over fithockey is te vinden op: http://www.roelkvos.nl/aresknotshockey/

Contributie
Om deel te nemen aan fithockey kunt u trainingslid worden van de vereniging. Het lidmaatschap kost € 25 per kwartaal. 
Leden van KBO krijgen korting.

Aanmelden
Het is mogelijk om eerst een paar keer ‘op proef’ meedoen.
Belangstellenden kunnen zich opgeven via: [email protected] of [email protected]

Voor vragen kunt u ook mailen naar deze adressen of bellen met Isabel Linders 06-25033651.