header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

H30-1 (HVA) - MHC DES H30-1: 3 - 2

Gespeeld op: 17-3-2024

Is borst ook shoot?

Afgelopen zondag stond de kraker tussen Pelikaan H30-1 en DES op het programma. Het was ideaal hockeyweer en we hadden onze twee favoriete scheidsrechters opgetrommeld; geen reden voor excuses en zeker geen ruimte voor klachten. Zou het een walk-over worden als de ranglijst doet vermoeden, of zou het een strijd worden tussen twee gelijkwaardige teams na een 3-3 gelijkspel op het badjasveld in Kaatsheuvel?

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat DES maar één tactiek had: de lange bal spelen en hopen op een bal die door de verdediging heen zou schieten. De Pelikaan wist hier goed mee om te gaan, graafde en groef zich goed in, maar wist een achterstand niet te voorkomen. Na een aantal kansen over en weer, maar vooral na het goede teamspel van de Pelikaan, wisten we uiteindelijk toch langszij te komen. De spanning was om te snijden en beide teams bleven knokken voor elke overtreding. Zo nu en dan werd er een bilateraal overleg ingeschoten en werd het spel nog eens uitgebreid gereflecteerd. Beide partijen kregen alle tijd en ruimte om hun emoties en verwachtingen aan elkaar uit te spreken.

Hoe het verdere scoringsverloop was, doet er niet toe. Want in de slotfase van de wedstrijd gebeurde het onverwachte... De Pelikaan kreeg een strafbal na een 'bijzondere' balaanname in de cirkel door DES. De verdediger nam de bal op zijn borst aan en dat bleek dus helemaal niet te mogen: shoot! Hierdoor konden we alle punten thuis houden en dat is gelukt! Iedereen blij behalve de tegenstander natuurlijk.

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los bij de Pelikaan. Er werden lekkere biertjes gedronken en blaadjes bruin fruit gingen rond. Dat smaakt altijd beter na een overwinning. Deze zondag was er een super leuke TD georganiseerd, maar velen van ons waren zo vermoeid dat ze dit niet hebben weten te halen. De jongeren uit het team hebben nog wel even flink gedanst, maar lagen ook bijtijds in het mandje.

Aankomende zondag: Zevenbergen uit

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Hockeyclub Zevenbergen H30-1
Berkel Enschot H30-1